Ετικέτες

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Το στοιχειωμένο σπίτι στην Καστέλλα

Στην άκρη της πόλης και με θέα τον Σαρωνικό, βρίσκονται τα ερείπια της πρώην έπαυλης του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη.



Ποιος ήταν  ο Μαυρομιχάλης; 

Ο Κυριακούλης Μαυρομιχάλης ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1850 και ήταν γιος του Πέτρου Μαυρομιχάλη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και στο Παρίσι. Πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής το 1879 και διετέλεσε υπουργός Στρατιωτικών, Εσωτερικών, Εξωτερικών (15/08/1909-18/01/1910) και Δικαιοσύνης.

Με την επανάσταση του 1909 διορίστηκε πρωθυπουργός αλλά μερικούς μήνες αργότερα παραιτήθηκε λόγω διαφωνίας με τον στρατιωτικό σύνδεσμο.

Απεβίωσε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1916 και κηδεύτηκε με τιμές εν ενεργεία Αντιστράτηγου. Το όνομα Μαυρομιχάλης αναφέρεται στα μέλη σπουδαίας ηγεμονικής οικογένειας της Μάνης, που διακρίθηκε στον απελευθερωτικό αγώνα του '21 καθώς και στην πολιτική ζωή της Ελλάδας.

Περισσότερα από τέσσερις δεκάδες μέλη της πέθαναν, από την εποχή του Ορλώφ (1769) μέχρι τους Βαλκανικούς πολέμους, πολεμώντας στους απελευθερωτικούς αγώνες των Ελλήνων.


Ο Μύθος
 Οι θρύλοι που το στοιχειώνουν δεν είναι λίγοι, ο μύθος μιλάει για μια κοπέλα που βιάστηκε και σκοτώθηκε μέσα στο σπίτι από έναν Τούρκο, προφανώς την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Σύμφωνα με φήμες, το πνεύμα της κοπέλας κατοικεί μέσα στο σπίτι τρομοκρατώντας κάθε επίδοξο επισκέπτη...

Από το παράθυρο που βλέπει στην θάλασσα, θέλει ο μύθος το κορίτσι φάντασμα να αγναντεύει κάθε βράδυ. ποιος είναι όμως ο μύθος και οι εικασίες;;;

Πολλές αναφορές διαφόρων επισκεπτών κάνουν λόγο για μια ασπροφορεμένη κοπέλα, να στέκει στο παράθυρο και να κοιτά ανέκφραστη προς το πέλαγος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου